KVK opzoeken

Sta je op het punt om een bedrijf op te richten? Je moet je dan inschrijven in het Handelsregister.

Heb je je ingeschreven? Dan moet je bedrijf binnen 8 dag van start gaan.
Je KVK-nummer wordt dus een week voor je startdatum bekend en actief.

Wat is je nummer? Het nummer staat vermeld in de welkomstbrief die je in die week ontvangt. Dit is een nummer met 8 cijfers. Je KVK-nummer is dus een bewijs van inschrijving. Het is ook een bewijs dat je inderdaad een bedrijf hebt.

KVK opzoeken in het Handelsregister

Wanneer is het KVK opzoeken aan te raden? Wordt er iets aangeboden op het internet door een bedrijf?

Wil je weten of het inderdaad een ‘echt’ bedrijf is?

Een formeel bedrijf heeft een KVK-nummer. Je hoeft niet zelf een bedrijf te hebben om te kunnen zoeken op KVK-nummer. Even googelen (invullen in het zoekvenster Handelsregister KVK) brengt je naar de website waar je snel en eenvoudig kunt zoeken naar het KVK-nummer van een bepaald bedrijf.

Klik op deze link om direct te zoeken naar bedrijven op KVK.nl 

Door op die website te klikken op zoeken naar bedrijven verschijnt een pagina in beeld waar je uitgebreid kunt zoeken in het Handelsregister.

Weet je het KVK-nummer? Dan kun je uiteraard zoeken op KVK-nummer. Weet je het KVK-nummer niet? Dan kun je zoeken op bedrijfsnaam of op het adres van het bedrijf. Dit zoeken naar het KVK-nummer is gratis.

 

Gratis bedrijfsinformatie

Dankzij het internet is KVK opzoeken heel eenvoudig. Wil je de naam en de basisgegevens van een bedrijf controleren?
Even googelen (KVK-nummer zoeken op bedrijfsnaam of trefwoord invullen in zoekvenster) brengt je, na geklikt te hebben op Bedrijf zoeken / Kijk in het Handelsregister, naar een pagina van de website van de KVK.

Klik op de afbeelding met de tekst Controleer de naam en de basisgegevens van een bedrijf. Je komt dan op een pagina waar je kunt zoeken naar een bedrijf op naam of op trefwoord. Zo kom je snel te weten wat het KVK-nummer van een bedrijf is.

KVK opzoeken met de KVK-app Handelsregister

Snel en eenvoudig zoeken naar bedrijfsgegevens? Maak dan gebruik van de KVK-app Handelsregister.

Deze app kan geïnstalleerd worden op je smartphone of op je tablet. De app is gratis te downloaden op de website van de KVK.

Je vindt snel en eenvoudig allerlei gegevens over bedrijven, zoals het adres, het telefoonnummer en het KVK-nummer. Wil je gegevens opvragen?

Met de KVK-app kun je tot 30 KVK-uittreksels per jaar gratis inzien. Door gebruik te maken van deze app kom je dus te weten met wie je zaken doet. De mogelijkheid om gratis gegevens te kunnen te kunnen inzien heeft het checken of een onderneming daadwerkelijk bestaat laagdrempeliger gemaakt.

Uittreksels KVK met bedrijfsgegevens

Op zoek naar bedrijfsgegevens?

Door even te googelen (uittreksels KVK invullen in zoekvenster) kom je terecht op een pagina van de KVK waar je uittreksels kunt bestellen.

Zo kom je allerlei bedrijfsgegevens te weten, zoals KVK-nummer, naam, adres, oprichtingsdatum en informatie over de rechtspersoon.

Je kunt kiezen voor een niet-gewaarmerkte uittreksel of een gewaarmerkt uittreksel. Het niet-gewaarmerkte uittreksel, dat direct op je scherm verschijnt, kan niet gebruikt worden als officieel bewijs van inschrijving.

Daarvoor heb je een gewaarmerkt uittreksel nodig. Je kunt een digitaal of een papieren gewaarmerkt uittreksel bestellen via deze website.
Bestellen van uittreksels via deze website is niet gratis.

Een niet-gewaarmerkt uittreksel kost in 2019 € 2,30, terwijl voor een digitaal of papieren gewaarmerkt uittreksel respectievelijk € 7,50 en € 15,00 moet worden betaald. Voor deze bedragen kan ook een Engelstalig gewaarmerkt uittreksel worden besteld.

Btw nummer opzoeken

Na het Kvk opzoeken, is het raadzaam om ook het btw nummer van de klant te controleren,
Meer over het opzoeken van het Btw nummer kunt u vinden in dit artikel.

Btw Nummer opzoeken