Mediamarkt btw Actie

Als je wel eens wat koopt bij de Media Markt weet je ook dat ze de actie btw dagen hebben. Tijdens deze dagen hoef je dan geen btw te betalen over je aankopen. Het is natuurlijk een goed idee om daar van te profiteren. Maar hoe bereken je nou wat je gaat verdienen als je je producten tijdens deze dagen koopt. Hier lees je meer over de btw- actie van de Media Markt.

Mediamarkt btw actie 2018

In 2018 heeft de Media Markt al een btw- actie gedaan. Deze actie werd uitgegeven met de slogan “btw weg ermee”. Tijdens deze actie hoef je als klant geen btw te betalen over je aankopen. Dat scheelt natuurlijk geld. Maar hoe veel geld bespaar je nou eigenlijk over je aankopen. Dat kun je handig berekenen op onze website.

De actie van de Media markt duurt maar liefst 4 dagen waardoor je genoeg tijd hebt om je aankopen met korting te kopen. Elk jaar komen de Btw vrije dagen weer terug en worden deze aangekondigd met televisie reclame maar ook via de mailinglijst van de media markt. Als je er dus snel bij wil zijn moet je je inschrijven voor de mailinglijst.

Of er in 2018 nog een btw actie komt van de media markt is nu niet bekend.

Hoe werkt de btw berekening van de mediamarkt?

Als je mee doet met de Btw vrije dagen van de Media Markt wordt je verteld dat je 21% korting krijgt. In werkelijkheid is dit iets minder omdat er omdat de actie exclusief btw wordt berekend. Dat betekent dat je in werkelijkheid geen 21% korting krijgt maar 17,36%. Goed om te weten.

De laatste btw dagen actie van de media markt was op 25 januari 2018 en duurde 4 dagen. Ook zijn er een aantal dingen die je zou moeten weten als je van plan bent om mee te doen met de actie.

Wat je moet weten over de btw vrije dagen van de mediamarkt

Als je btw vrij wil gaan shoppen bij de Media Markt, is het wel goed om te weten dat niet alle producten mee doen met de actie. Er zijn namelijk een aantal producten waarop je ook tijdens de btw actie geen korting krijgt. Het gaat hierbij om de volgende producten:

  • Games, films muziek
  • Alle accessoires zoals: verlichting, batterijen en domotica
  • Apple producten 
  • Computer software
  • Console-hardware
  • Speelgoed, boeken en spellen
  • Prepaidkaarten
  • Giftcards en tegoedkaarten. 

Zoals je ziet zijn er nog best wel wat producten die niet mee doen met de actie. Dat is goed om te weten want het zou jammer zijn als je dan bij de kassa komt en je moet over de helft van je aankopen wel gewoon de btw betalen.

De BCC doet ook mee

Wist je dat zodra de media markt de btw dagen begint, ook de BCC mee doet met deze actie? Veel mensen weten dit niet en beperking zich daardoor tot het aanbod van de Media markt. Als blijkt dat het product dat je graag wilde kopen bij de Media markt is uitverkocht. Kun je het altijd nog bij de BCC proberen. 

Ook is de btw berekening bij de BCC hetzelfde als bij de Media markt. Je krijgt dus net zo veel korting bij beide winkels. 

Geruchten dat de prijs wordt verhoogd vlak voor de btw dagen. 

Op veel fora en social media lees je verhalen van mensen die zich opgelicht voelen. Ze hebben dan een maand voor de btw dagen van de media markt gekeken naar een product en hebben een foto gemaakt van de prijs. 

Wat opvallend was, is dat de media markt tijdens de Btw vrije dagen ineens de prijs heeft verhoogd. Het lijkt hierdoor dat je korting krijgt, maar in sommige gevallen betaal je zelfs nog meer voor de producten tijdens de btw dagen dan wanneer er geen btw dagen zijn. Hiermee is de media markt al een aantal keer verschenen op websites zoals Radar. 

Of het echt zo is, is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen. Maar als de media markt echt de btw voor je betaalt, is dat natuurlijk een mooie korting. 

Btw actie media markt 2019 

Hoewel we nooit zeker weten wanneer de Btw dagen plaats gaan vinden is het aannemelijk om te zeggen dat de btw dagen elk jaar rond de zelfde datum wordt gehouden. Maar de Media Markt heeft nadrukkelijk gezegd dat, de datum voor de Btw actie niet vast staat. Wel is het in de afgelopen jaren (2016, 2017 en ook 2018) rond 25 januari geweest. 

De kans is dus groot dat ook in 2019 de btw actie van de media markt weer rond deze periode zal zijn. Houdt dus goed de reclame in de gaten en meldt je aan voor de nieuwsbrief. Dan wordt je als eerste op de hoogte gesteld.

Helaas, de MediaMarkt heeft aangekondigd te stoppen met de MediaMarkt Btw actie, lees hier meer.

De btw van je aankopen berekenen

Niet iedereen weet hoe je de btw van je aankopen makkelijk berekend. Op onze website hebben we daarom een handige tool gemaakt waarmee je snel en makkelijk de btw kan berekenen. Neem deze tool mee naar de winkel zodat je ter plaatse kan zien of je wel genoeg korting hebt gehad. 

Wil je snel de btw van het aankoopbedrag afrekenen? Dan typ je in je rekenmachine de volgende formule in: 

Aankoopbedrag – btw tarief % = 

Het btw percentage van het totaal bedrag bereken je makkelijk door de volgende berekening te doen:

Aankoopbedrag * Btw tarief % = 

Wil jij snel en makkelijk de btw berekenen zonder te veel moeite? 

Klik dan hier om direct je btw berekening te maken.